Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Dues escape rooms per a celebrar el Dia de la Dona Matemàtica

La Comissió «Dones i Matemàtiques» de la Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME)  http://mym.rsme.es/  ha organitzat per al 12 de maig amb motiu del Dia de la Dona Matemàtica diverses activitats, entre les quals hi ha dues escape rooms virtuals.

Les dues escape rooms virtuals estan especialment orientades al públic infantil i juvenil, encara que les persones adultes també poden gaudir-ne. El seu objectiu és donar a conèixer el paper de les dones matemàtiques i trencar estereotips.
El rescat de la maga Omega està especialment indicada per a l'estudiantat dels primers anys de primària (2n-3r curs). Aquesta escape room digital ha estat elaborada per Lara Ferrando Esteve, màster en Matemàtica Computacional i estudiant de doctorat de la Universitat Jaume I, i la professora de la Universitat Jaume I Irene Epifanio López, qui forma part de la Comissió «Dones i Matemàtiques» de la RSME i de l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere Purificació Escribano de l'UJI.










El passadís de l'oblit recordat, realitzada per Lucía Rey Lorenzo, màster en Professorat de Secundària de la Universitat de Santiago de Compostel·la, està especialment indicada per a estudiantat de secundària (3r-4t ESO). No obstant això, poden ser realitzades per estudiantat de nivells inferiors als proposats amb ajudes puntuals, i per descomptat, de nivells superiors, que les trobaran més fàcils. També estan disponibles en diversos idiomes: castellà, català, gallec i anglès.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada